Bel voor persoonlijk advies

Mail je gegevens naar

Laadpaal thuis

Load-Balancing – optimale balans tussen laadpunt en thuis verbruik

Bekijk ook:

Categorieën

De term load-balancing wordt vaak genoemd, zowel bij PV-installatie (zonopwekking) als bij het elektrisch laden van auto’s. Loadbalancing is een systeem dat ervoor zorgt dat er een optimale balans is tussen uw verbruik thuis (meterkast) en het verbruik van de auto. Dit systeem voorkomt uitval bij zwaar gebruik van je elektrische installatie in combinatie met het laden van je auto. Bijvoorbeeld een sauna, elektrisch kooktoestel, warmtepomp etc.

Er zijn verschillende systemen hiervoor op de markt. De metingen kunnen via de P1-poort van je slimme meter of via CT-Spoelen die gemonteerd worden op de binnenkomende fases van je hoofdaansluiting.

Achteraf monteren van load-balancing kan niet bij alle laadoplossingen, dit is merk-afhankelijk. De communicatie tussen laadpunt en meterkast gaat altijd via een aparte kabel. Er zijn systemen die draadloos kunnen, maar die zijn niet altijd ideaal en bovendien storingsgevoeliger dan een vaste kabel. Load-balancing is altijd een onderdeel van ons persoonlijk-laadplan.

TIP van Laadpaal-Advies: Installeer naast de voedingskabel ALTIJD een communicatie kabel voor als je achteraf toch besluit om LOAD-BALANCING te installeren.